Voerendaal één van de meest toilet onvriendelijke gemeenten van Nederland

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 18/11/2022 om 11:31
Laatst bewerkt op 18/11/2022 om 12:50

De gemeente Voerendaal blijkt één van de meest toilet onvriendelijke gemeenten te zijn van Nederland. Samen met nog drie gemeenten scoorde Voerendaal geen enkel punt in het onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting en de HogeNood-app.

De gemeente Brunssum scoort met een 2.0 niet veel beter en ook Beekdaelen blijft op plek 310 van 344 steken. Heerlen is de hoogst geplaatste gemeente van Parkstad. Bovendien is de gemeente ook één van de sterkste stijgers. De gemeente klom met 79 plekken naar de 166 plek.

De lijst wordt ieder jaar samengesteld. Hierbij wordt gekeken naar de bereikbaarheid, spreiding en toegankelijkheid van de toiletvoorzieningen. Ook het beleid van de gemeente speelt een rol bij de samenstelling van de lijst.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties