Voerendaal: bescheiden plusje op begroting 2023

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 6/10/2022 om 14:33
Laatst bewerkt op 6/10/2022 om 15:36

De begroting van de gemeente Voerendaal laat voor volgend jaar een heel bescheiden plusje zien van 2.000 euro. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat de gemiddelde woonlasten met bijna 70 euro stijgen naar 1052 euro. 

Vooral de stijgende loonkosten zorgen ervoor dat diverse posten voor het komende jaar meer bijgesteld moesten worden dan gebruikelijk. Door de torenhoge energiekosten en forse inflatie was het zeker niet makkelijk om een begroting samen te stellen. De gemeenteraad van Voerendaal buigt zich 10 november over de begroting voor 2023 en de ramingen voor de daarop volgende jaren.

Het stuk heeft als titel Samen bouwen aan een sterk Voerendaal. Hierbij is wordt specifiek invulling gegeven aan het "na-corona-herstelplan." Het college geeft aan dat er nog steeds ingezet wordt op duurzaamheid. Groen is essentieel voor klimaatbestendige en duurzame kernen. Daarom is hier veel aandacht voor via het plan STRIP 2.0.

Ook de ontwikkeling van de Open Club Klimmen blijft een belangrijk speerpunt om de leefbaarheid in de kern Klimmen op peil te houden. Voerendaal wijst op het belang van stevige regionale en intergemeentelijke samenwerking. Naast Parkstad Limburg moet vanwege de groene ligging ook meer samengewerkt worden met het Heuvelland.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties