Voedselkast in Voerendaal wordt geplunderd

foto © ZO-NWS | Facebook gemeente Voerendaal
Gepubliceerd op 24/03/2023 om 09:15
Laatst bewerkt op 24/03/2023 om 09:47

De voedselkast bij de Laurentiuskerk in Voerendaal wordt regelmatig geplunderd. De bestuurder van een zwarte auto haalt regelmatig de kast leeg, zegt initiatiefneemster Marijcke Beckers.

In een reactie in de Limburger zegt Beckers dat het nu al een aantal keren is voorgekomen dat de inhoud van de kast in de kofferbak van de auto is verdwenen.

De voedselkast werd in oktober bij de kerk geplaatst voor personen en gezinnen die met moeite een maaltijd op tafel kunnen krijgen. Zij kunnen dan enkele spullen uit de kast nemen. De kast blijkt een groot succes en voorziet daarmee in een behoefte.

Lees ook: Voedselkast bij kerk Voerendaal voor gezinnen in financiële nood

Vanwege de plundering wordt de kast tijdelijk minder gevuld. Ook hangt er nu een brief op met een telefoonnummer waar mensen tijdelijk terecht kunnen voor meer spullen. Navraag bij de politie leert dat de lange arm der wet niets tegen deze hebberige persoon kan doen omdat de spullen er staan om meegenomen te worden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties