Vluchtelingen iets later in opvang oude gemeentehuis

Gepubliceerd op 20/09/2022 om 16:27
Laatst bewerkt op 20/09/2022 om 16:53

Begin oktober worden de eerste Oekraïense vluchtelingen verwacht die onderdak gaan vinden in het oude gemeentehuis in Schinveld. Dat is iets later dan aanvankelijk gepland was.

Na een interne verbouwing waarbij douches, keukenblokken en warm water in het pand aan de Kloosterlaan werden aangebracht, wordt er nu gestart is met het schoonmaken en inrichten van de opvanglocatie. 

Echter voordat de eerste vluchtelingen arriveren organiseert de gemeenten een tweede inloopmoment. Op vrijdag 30 september kunnen omwonenden en andere belangstellenden tussen 16.00 en 18.00 uur het resultaat van de verbouwing bewonderen. Ook is er de mogelijk om vragen te stellen en met medewerkers van de gemeente in gesprek te gaan.

Het voormalige gemeentehuis wordt de vijfde opvanglocatie in Beekdaelen en gaat onderdak bieden aan 40 Oekraïense vluchtelingen. Er komen ook vier anti-kraak bewoners. Zij helpen bij de opvang van de Oekraïense vluchtelingen en houden een oogje in het zeil.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties