Vliegreizen naar heiligverklaring Titus Brandsma bijna volgeboekt

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 10/05/2022 om 09:12
Laatst bewerkt op 10/05/2022 om 10:32

Dat pater karmeliet Titus Brandsma geliefd was blijkt wel uit de bijna volgeboekte vliegreizen van het Huis voor de Pelgrim naar Rome. Daar wordt de pater zondag op het Sint-Pietersplein heilig verklaard. 

Hij zorgde onder andere ervoor dat de rooms-katholieke karmelietenorde naar Merkelbeek kwam. Aanleiding voor de Paus om Brandsma in het heiligenregister op te nemen, was de wonderbaarlijke genezing van een karmeliet in Canada. Hij had kanker.

Daarnaast maakte Brandsma zich sterk tegen het propaganda van het nationaal socialisme tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij werd in 1942 opgepakt en stierf op 61-jarige leeftijd in concentratiekamp Dachau.

De reis die het Huis voor de Pelgrim heeft georganiseerd vertrekt vrijdag naar Rome. Volgens Matheu Bemelmans van het Huis voor de Pelgrim gaat het om zo'n 250 deelnemers. Volgens Bemelmans zijn er nog enkele plekken vrij bij de vliegreizen.

In Rome bezoeken de reizigers onder meer een expositie over het leven en werk van Titus Brandsma en is er een internationale feestavond op zaterdag.

Lees ook: (video) Titus Brandsma wordt heilig verklaard

Pastoor Adema in Schinveld is groot fan van Brandsma. Dat is hij deels omdat Adema bij dezelfde orde een tijd heeft doorgebracht, maar ook omdat Titus Brandsma een wonderbaarlijk leven had.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties