Vijf zittingsdagen voor hoger beroep Jos Brech

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 18/06/2021 om 10:24
Laatst bewerkt op 18/06/2021 om 11:06

Voor het hoger beroep van Jos Brech in de zaak Nicky Verstappen worden in november vijf zittingsdagen uitgetrokken.

De zittingsdagen staan gepland voor 10, 15, 17, 19 en 26 november.

Het Hof in Den Bosch heeft vrijdag laten weten dat de tbs-eis komt te vervallen. Dat is opvallend te noemen, omdat de rechtbank in Maastricht daar anders over dacht. Bovendien wacht Brech het hele proces in gevangenschap af. Opnieuw werd door zijn advocaat gevraagd om vrijlating, maar daar ging het Hof niet mee akkoord.

Brech werd voor 12,5 jaar veroordeeld onder meer voor het ontvoeren en misbruiken van de destijds elfjarige Verstappen uit Heibloem. Verstappen was in 1998 met jeugdwerk op zomerkamp in de Brunssummerheide. Hij werd een dag later dood teruggevonden. 

Bijna twintig jaar later in 2018 kwam er een grote doorbraak in de zaak Nicky Verstappen. Door een dna-match kwam de inmiddels 57-jarige Brech uit Simpelveld in beeld. Niet veel later werd Brech opgepakt op zo’n 60 kilometer van Barcelona, waar hij onderweg was als bushcrafter. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties