Vier wethouders voor gemeente Brunssum

Foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 15/06/2022 om 12:08
Laatst bewerkt op 15/06/2022 om 12:13

De gemeente Brunssum heeft een nieuw college. Het college gaat bestaan uit vier wethouders, ieder uit een andere partij. 

Voor het PAK gaat Vérénice Hermans het college in, voor Lijst Borger gaat dat Hugo Janssen zijn, Jaimy van Dijk wordt wethouder namens de VVD en Merle van Leusden-Brüning nameds de PvdA. 

Er is bewust gekozen om alle partijen gelijkwaardig te representeren in het nieuwe college. De coalitie wil daarmee op een nieuwe manier samenwerken. Met dit college heeft Brunssum, tot nu toe, als enige college in Parkstad vrouwelijke wethouders.

De coalitie zegt vooral vooruit te willen kijken en datgene te doen wat het beste is voor Brunssum. Daarnaast zou het vertrouwen en respect voor elkaar gegroeid zijn gedurende het informatieproces. '

Lees ook: L'Espoir: "De huidige coalitie is de onze niet"

Maandag nog gaven enkele leden van het PAK aan de partij te verlaten omdat ze niet in zee wilde met de VVD en de PvdA. De vertrekkende leden zijn van plan een nieuwe progressieve fractie op te richten. L'Espoir en Drenth zullen daar raadslid van worden. Houben sluit zich aan als burgercommissielid. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties