Vier jaar cel geëist tegen Heerlenaar voor vlucht met gestolen camper

Gepubliceerd op 10/03/2021 om 10:08
Laatst bewerkt op 10/03/2021 om 10:35

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt moet een man uit Heerlen vier jaar de cel in en krijgt hij een jarenlange rijontzegging voor zijn vluchtpoging met een gestolen camper. Dat is de strafeis tijdens de behandeling van het hoger beroep.

De nu 31-jarige Heerlenaar weigerde in januari 2020 gehoor te geven aan een stopsignaal van de politie. De man ging er vandoor in een gestolen camper. Na een kilometerslange achtervolging kwam er in het Belgische Maasmechelen een einde aan de achtervolging omdat de man op een rotonde een aanrijding met een tankwagen niet meer wist te voorkomen.

De man werd in eerste instantie veroordeeld tot 26 maanden cel en een rijontzegging van drie jaar. Deze straf is volgens het OM niet voldoende en ging in hoger beroep. De man is aangeklaagd voor meerdere poging tot doodslag of zware mishandeling omdat hij met de camper de politie van de weg probeerde te rijden. Ook wordt hij aangeklaagd voor heling van meerdere gestolen voertuigen en drugsfeiten. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties