VIDEO: ZO-NWS zendt documentaire over Henk van der Linden uit

Gepubliceerd op 1/01/2022 om 10:00
Laatst bewerkt op 1/01/2022 om 10:00

Streekomroep ZO-NWS zendt nogmaals de documentaire over filmmaker Henk van der Linden uit. Hij werd gezien als de grondlegger van kinder- en familiefilms in Nederland. Zo verfilmde de oud-inwoner van Thull onder andere de avonturen van de striphelden Billy Turf en Sjors en Sjimmie.

Van der Linden overleed onlangs op 96-jarige leeftijd en maakte tussen 1943 en 1985 ongeveer 100 films. Hiervoor ontving de filmmaker uit handen van burgemeester Eric Geurts van Beekdaelen een hoge koninklijke onderscheiding. De nestor van de Nederlandse kinderfilms kreeg de Orde van de Nederlandse Leeuw opgespeld. 

Van der Linden, een groot begrip in de Nederlandse (kinder)filmwereld, veroverde met zijn producties zelfs een plek in het guinness book of world records. Regelmatig koos Van der Linden voor de eigen omgeving als decor van zijn filmscenes. Zo werden regelmatig opnames gemaakt in Thull en speelden vrienden, familie en bekenden mee in zijn kinderfilms. Ook Van der Linden zelf was multi-inzetbaar bij de producties.

De documentaire is zaterdag en zondag te zien op de volgende tijdstippen: 10.00, 14.00, 18.00 en 22.00 uur. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties