VIDEO: Worldfestival Parade Brunssum officieel geopend

foto © ZO-NWS | Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 30/06/2022 om 18:47
Laatst bewerkt op 30/06/2022 om 22:55

In Brunssum is donderdagmiddag het Worldfestival Parade Brunssum officieel van start gegaan. Met een druk op de knop gaven Paradevoorzitter Ron Kamerman, burgemeester Wilma van der Rijt en cultuurwethouder Hugo Janssen het startschot voor het vierdaagse festival.

Twaalf groepen uit verschillende continenten dansen tot en met zondag in Brunssum. Tijdens de openingsceremonie betraden ze om de beurt het podium. Oekraïne was als laatste aan de beurt en kreeg extra veel bijval van het publiek.

Het programma van de opening was een half uur vertraagd vanwege een flinke regenbui die over het festivalterrein trok.

In 2020 kon de Parade niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Om niet telkens 4 jaar te hoeven wachten is gekozen voor een andere opzet door tussendoor een verkorte versie te organiseren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties