VIDEO: Vandalen bezorgen Alfa Sport duizenden euro's aan schade

foto © ZO-NWS | facebook Alfa Sport
Gepubliceerd op 26/05/2021 om 09:14
Laatst bewerkt op 26/05/2021 om 14:42

Voetbalvereniging Alfa Sport uit Oirsbeek is na de Pinksterdagen onaangenaam verrast door een grote ravage. Vandalen hebben op het sportcomplex aan de Oirsbekerweg begin deze week flink huisgehouden.

Onder meer een dug-out, goals en afrasteringen zijn vernield. Bovendien is een bord beklad met graffiti. De club heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie en laat weten dat de schade groot is. "Er is voor 5000 a 6000 euro schade aangericht", zegt bestuurslid Levin de Koster. "Dat is een flink bedrag voor club die het niet makkelijk heeft in coronatijd." De Koster hoopt de schade te kunnen verhalen op de daders. "We hebben nog geen idee wie verantwoordelijk is, maar we hebben aantal camerabeelden ter beschikking gekregen die we gaan inspecteren."

Trainer Martin Frösch deed dinsdagavond de onaangename ontdekking. Hij was ter inspectie van de velden op het complex. Vanwege de hevige regen was het voor de jongeren van Alfa Sport O19 onzeker of er getraind kon worden. Voordat Frösch een oordeel kon vellen over de velden, zag hij dat de goals verspreid lagen over de bijvelden van de accommodatie.

Oud-speler, vrijwilliger en bestuurslid Henk Teunissen noemt het voorval "Onbegrijpelijk. Ik vind het in- en intriest. We hebben al langere tijd te maken met jongeren die op ons complex rondhangen. Als ze komen om te voetballen, maakt het ons niets uit en juichen we dat zelfs toe. Ze komen uit verschillende gemeentes en lieten wel eens wat rotzooi achter, maar dit spant de kroon."

De voetbalclub stelde zich eerder toegankelijk op voor jongeren die komen 'chillen'. "We weten dat er 'chillers' actief zijn op ons complex. Dat was tot dusver geen probleem, maar die tijd is nu voorbij", besluit De Koster.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties