VIDEO: Serie 'Helden van het OLS', een coproductie van ZO-NWS en OLS-organisatie

Gepubliceerd op 17/05/2024 om 15:26
Laatst bewerkt op 18/05/2024 om 09:37

Vanaf deze week presenteert streekomroep ZO-NWS een fonkelnieuwe serie over markante personen in en rond de schutterswereld in Beekdaelen. Vandaag de eerste aflevering, met een centrale rol voor boer Harry Symens.

De serie wordt gemaakt in nauwe samenwerking met de OLS-organisatie. Het gaat om mensen met een speciale band met hun schutterij of dorpsgemeenschap. Zij vertellen wat het komende OLS voor hen betekent.

Fotograaf Roy Wanders
De serie is opgezet rond fotograaf Roy Wanders uit Oirsbeek, de bedenker van het OLS-logo. In elke aflevering portretteert hij de hoofdpersoon, daaromheen wordt een reportage gemaakt met vragen over zijn/haar betrokkenheid bij de schutterij, het dorp of de Limburgse cultuur. Vooral mensen die de meeste tijd veelal onopgemerkt achter de schermen actief zijn, worden in het zonnetje gezet.

Grondeigenaar OLS-feestterrein
Als eerste in de serie is boer Harry Symens aan de beurt, de grondeigenaar van het OLS-feestterrein. Volgende week is de ‘hoofdrol’ voor de jonge maar zeer actieve schutter Dylano Driessens, de tambourmaitre van schutterij St. Johannses-St.Clemens van Merkelbeek. Daarna volgen tal van personen die door de verschillende schutterijen zijn voorgedragen. In de weken tussen nu en het OLS op 7 juli wordt wekelijks een nieuw portret uitgezonden via de website en de uitzendingen van streekomroep ZO-NWS. De filmpjes worden overgenomen door het OLS en uitgezonden via de eigen kanalen als Facebook en Tiktok.

Serie versterkt draagvlak
OLS- persvoorlichter Jolanda Janssen is blij met de samenwerking: “Dit is voor ons een extra kans om het draagvlak voor het OLS binnen Beekdaelen te versterken. Door deze bijzondere mensen voor het voetlicht te brengen, laten wij zien hoe inspirerend ons OLS kan zijn en hoe elke held zijn eigen ervaring, emoties en inzet meebrengt. Bijzondere mensen, saame veur ´t OLS.”

Mediapartner van OLS
Paul Versteegen van ZO-NWS  is eveneens tevreden: “Met deze samenwerking bevestigen wij onze positie als betrokken streekomroep. Wij zijn nu als volwaardige mediapartner verbonden aan het OLS. De portretten van schuttershelden laten zien dat wij dicht bij ons publiek staan. We zijn blij dat we zo ons steentje kunnen bijdragen aan het succes van het OLS.”

Het portret van Harrie Symens is dit weekeinde te zien op de website en de tv-streaming van ZO-NWS. In de weken hierna, tot 7 juli, volgen de overige portretten.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties