foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 14/03/2022 om 23:10
Laatst bewerkt op 15/03/2022 om 09:55

Roda JC heeft de inhaalwedstrijd tegen De Graafschap gewonnen. In het Parkstad Limburg Stadion werd het maandagavond 2-0.

Deze wedstrijd stond in het teken van de oorlog in Oekraïne, dat kenbaar werd gemaakt op de middenstip met een levensgroot spandoek “NO WAR”.  Nieuwkomer Pelé van Anholt begon op de bank evenals Benjamin Bouchouari die werd geslachtofferd en in zijn plaats Davy van den Berg aan de wedstrijd zag beginnen. Ook aanvoerder Richard Jensen was nog steeds niet van de partij vanwege corona.

Roda begon gelijk vanaf het begin, waar het de tweede helft van dit seizoen patent op had 'dominant' aan de wedstrijd. In de 10e minuut mocht het goed gevulde Parkstad Limburg stadion al juichen. Uit een hoge voorzet, waar een enorme communicatiefout tussen de oud keeper van Roda JC Hidde Jurjus en een verdediger van de Graafschap aan voorafging, kwam de bal bij Patrick Pflücke die de bal op zijn borst controleerde en keihard inschoot: 1-0.

De Graafschap kwam er nauwelijks aan te pas en alleen door slordigheidsfouten kwamen ze in de buurt van het doel van keeper Rody de Boer, zij het zonder gevaar. Na een half uur had Dylan Vente zijn totaal op 18 doelpunten kunnen brengen, maar deze keer had de topscorer van Roda JC zijn vizier niet op scherp staan en schoot rakelings naast. Roda bleef gevaarlijk en kreeg vlak voor de rust nog enkele mooie kansen, maar zowel Bryan Limbombe alsook Amir Absalem overdreven hun acties.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam weer van de voet van Patrick Pflücke, met zijn schot had keeper Jurjus de nodige moeite. Tot de 70e minuut gebeurde er vrij weinig. Toen was het Davy van den Berg die twee keer binnen de minuut met twee keiharde schoten de lat trof, maar nog geen drie minuten later was het wel weer raak. Dylan Vente kopte een voorzet van Patrick Pflücke onhoudbaar binnen 2-0.

De Graafschap werd in de slotfase nog één keer gevaarlijk met een schot op de lat, maar de 2-0 kwam niet meer in gevaar en daarmee nam Roda JC weer meer afstand op één van de naaste concurrenten voor een plaats in de play-offs.