VIDEO: Operatie Atleet bij hockeyclub Nuth groot succes

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 17/09/2021 om 09:00
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

Hockeyclub Nuth (HCN) heeft een subsidieaanvraag ingediend bij het Sportakkoord Beekdaelen.

Er is 15.000 euro aangevraagd voor het project Operatie Obstakel. Met dat geld kan bij de hockeyvelden van sportpark Kollenberg een hindernisbaan voor de jeugd gebouwd worden. Daarmee kunnen ze volgens het bestuur van de club niet alleen hun fysieke maar ook hun mentale, doorzettingsvermogen versterken.

Daarmee vervolgt de club de koers die enkele jaren geleden is ingeslagen om de jeugdspelers een breed motorisch trainingsprogramma aan te bieden. Onder de naam Operatie Atletiek komen verschillende sporten en atletiek disciplines aan bod. HCN wil de jongeren opleiden tot atleten in plaats van hockeyspecialisten. Als ze op jonge leeftijd kennis hebben gemaakt met diverse sporten haken ze minder snel af als ze in de puberteit komen. 'Ze kiezen eventueel voor een andere sport dan hockey maar blijven in ieder geval sporten, omdat ze een atletische basis hebben', zegt voorzitter Jean-Paul Harst.

Jongeren en ouders lijken enthousiast over deze visie. Het aantal jeugdleden is, gegroeid tot 280. In totaal telt HCN 350 leden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties