VIDEO: Na twee jaar weer kermis in Brunssum

Foto: © ZO-NWS
Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 30/09/2021 om 14:33
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

In het centrum van Brunssum start vrijdag om 16.00 uur de najaarskermis. Op het Koutenveld staan tot en met dinsdag 5 oktober 30 attracties opgesteld. 

Omdat kermissen onder de categorie 'doorstroomlocatie' vallen, gelden er geen corona-beperkingen meer. Na twee jaar afwezigheid is er weer kermis in Brunssum en de gemeente is de eerste in de regio waar weer kermis gehouden wordt.

Voor het eerst zijn er hekken geplaatst om het kermisterrein heen en wordt de in- en uitgang 's avonds afgesloten. Ook is er een spandoek met 'huisregels' bij de entree opgehangen. Eén daarvan is een gebiedsverbod voor fietsers en bromfietsers.

Wethouder Carolus de Rijck spreekt van "preventieve maatregelen zodat bezoekers onbelemmerd kunnen genieten van de kermis." De Rijck wil niet ontkennen dat er een verband is tussen de jongerenoverlast in Treebeek en de maatregelen op het kermisterrein. Gedurende de Brunssumse kermis controleren handhavers op naleving van de huisregels.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties