VIDEO: Mogelijke wolf in Arensgenhout gespot

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 11/01/2023 om 14:36
Laatst bewerkt op 11/01/2023 om 15:56

De beelden op Facebook van een mogelijke wolf in Arensgenhout werden in een paar uur tijd massaal bekeken. Cyriel Niessen zag het dier in het buitengebied lopen en maakte er een video-opname van.

Niessen was samen met zijn vrouw onderweg naar huis was toen zij de wolf op de Diepestraat door het veld zagen rennen. Een wolvenkenner uit Tegelen laat aan de provinciale omroep weten dat het dier op de beelden een jonge wolf is die waarschijnlijk vanuit Duitsland in Limburg terecht is gekomen om een plek te vinden waar hij zich kan vestigen.

Er worden wel vaker wolven gespot in Limburg. De zwervende roofdieren kunnen grote afstanden afleggen. Herders zijn hier niet zo blij mee want ze hebben schapen op hun menu staan. Omdat de wolf beschermt wordt door Europa mogen de dieren niet zomaar worden afgeschoten.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties