VIDEO: KWV Merkelbeek viert 50-jarig jubileum

Foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 27/07/2022 om 09:25
Laatst bewerkt op 27/07/2022 om 09:43

Kindervakantiewerk Merkelbeek viert deze week haar 50-jarig jubileum. Door corona kon de viering vorige zomer maar in beperkte mate plaatsvinden. Daarom wordt dit jaar groots uitgepakt. 

Pakweg honderd kinderen die deelnemen aan de week die KWV Merkelbeek georganiseerd heeft, renden maandag het lokale voetbalveld op om spelletjes te spelen. Het was de eerste dag van vijf waarop ze samen met klasgenootjes uit de buurt maar ook kinderen van elders op pad gingen. 

Voor bestuurslid Remco Dormans was dat "mooi om te zien". De vereniging begon klein. Kinderen die deelnamen aan kindervakantiewerk kwamen 50 jaar geleden allemaal uit Merkelbeek. Nu heeft de organisatie zo'n 30 leiders en bijna 100 kinderen. Niet alleen uit Merkelbeek maar ook daarbuiten, soms zelfs van zover als Duitsland of Maastricht.

Dat komt volgens Dormans vooral door de fusie van sommige scholen, maar ook door mond-tot-mondreclame van ouders. De rest van de week maakt KWV Merkelbeek uitstapjes naar Steinerbos, de Efteling, organiseren ze een vossenjacht en horrortocht door het bos en sluiten ze het af met een gala. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties