VIDEO: Kindervakantiewerk Nuth bestaat 50 jaar

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 26/08/2022 om 09:00
Laatst bewerkt op 31/08/2022 om 08:20

Kindervakantiewerk Nuth bestaat 50 jaar. De organisatie viert het deze zomer met de gebruikelijke week lange activiteiten en een speciaal uitstapje. 

Vrijwilligers zorgen er al jaren voor dat er ieder jaar weer iets te doen is voor kinderen uit de omgeving. Vaak is dat om de kids een sociale activiteit te geven, soms is dat om ook hen die weinig te besteden hebben aan een soort vakantie te helpen. 

KVW Nuth zorgt er dan ook voor dat de prijzen zo laag mogelijk blijven. Dat doet het met hulp van sponsoren en de gemeente Beekdaelen, maar ook door activiteiten te kiezen die de beurs niet teveel belasten. 

Vrijwilligers
Ondanks dat er al zo'n 30 vrijwilligers voor de organisatie werken heeft het toch meer hulp nodig. Het aantal kinderen dat in een zomer mee kan is direct afhankelijk van de beschikbaarheid van vrijwilligers. 

Het bestuur heeft daarom besloten jongeren al sneller mee te laten helpen. Toch hoopt het dat zich iedere keer weer genoeg vrijwilligers aanmelden. 

Wilde zwijnen
Maandag moest er nog uitgeweken worden naar een speeltuin in de buurt nadat de gemeente afgeraden had om bosspellen in de bossen rond Wijnandsrade te houden. Dat kwam door de aanwezigheid van wilde zwijnen. Ook de spooktocht is een beetje aangepast om de zwijnen te ontwijken. Andere activiteiten en de overnachting gingen gewoon door. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties