VIDEO: Intentieverklaring voor fusie tussen harmonie en fanfare

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 17/02/2022 om 15:12
Laatst bewerkt op 17/02/2022 om 15:14

De leden van Harmonie Sint Caecilia en Fanfare Sint Lambertus uit Schinveld hebben het licht op groen gezet voor een fusie. Tijdens een gezamenlijke ledenvergadering werd unaniem ingestemd met een intentieverklaring.

Tijdens deze bijzondere ledenvergadering zijn de aanwezige leden uitvoerig door het kernteam geïnformeerd over de stappen die moeten worden gezet in het fusietraject. Dit kernteam bestaat uit twee leden van iedere vereniging en een adviseur van de KNMO, belangenorganisatie voor amateurmuziek. Zij gaan het proces begeleiden. 

Eerder liet Paul Quaedvlieg van de fanfare in een reactie weten dat de verenigingen  feitelijk geen andere keus hebben. "De besturen van de verengingen maken zich al een tijd zorgen over de toekomst van hun verenigingen. Ook door beperkte aanwas, vergrijzing en de coronamaatregelen staat het voortbestaan onder druk."

De verenigingen zijn ieder voor zich tot de conclusie gekomen dat samenwerkingen nodig waren en zijn een onderzoek naar de mogelijkheden daarvoor gestart. Daarbij is de keuze voor een fusie met een vereniging uit het eigen dorp, ook volgens de leden, de beste optie.

De fusie is naar verwachting 1 januari 2023 afgerond. De leden hebben gekozen voor de naam SAMENKLANK. Dit is de naam voor het fusieproject totdat er een definitieve naam is voor de nieuwe vereniging.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties