foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 6/03/2022 om 21:54
Laatst bewerkt op 7/03/2022 om 08:08

Fortuna Sittard heeft zondag thuis met 0-1 verloren van PEC Zwolle.

Fortuna trad deze wedstrijd aan zonder Mats Seuntjens. In een rommelige beginfase had PEC Zwolle iets meer balbezit maar tot echte echte mogelijkheden kwam het niet. Halverwege de eerste helft golfde het spel op en neer.

Fortuna kwam iets meer in hun spel en kreeg zelfs een grote kans. Zian Flemming maakte zich knap vrij in het strafschopgebied, maar zijn schot was te zwak. De beste kans in de eerste helft was wederom voor Fortuna. Paul Gladon kopte snoeihard in maar zijn inzet werd op de lijn gekeerd door de keeper van Zwolle Lamprou.

Ook in het begin van de tweede helft was het weer PEC Zwolle dat iets meer lef toonde, maar het kwam niet door de goed georganiseerde verdediging van Fortuna heen. In de 64e minuut was het wel raak. Een prachtige crosspass van Flemming op de ingevallen Semedo die vervolgens Benschop bereikte en in een halve draai afrondde. Scheidsrechter Gózúbúyúk keurde de treffer echter af wegens buitenspel.

Het leek erop of de ploeg van Sjors Ultee hierdoor geschokt was, want PEC Zwolle kreeg daarna kans op kans en in de 77e minuut was het Darfalou die met een fraaie snoekduik de score op 0-1 in het voordeel van PEC Zwolle bracht. In de slotfase drong Fortuna nog aan, maar PEC Zwolle hield stand.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.