foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 18/12/2021 om 21:10
Laatst bewerkt op 18/12/2021 om 21:30

Fortuna Sittard heeft een punt overgehouden in het thuisduel tegen FC Utrecht. Het werd 1-1.

De ploeg van trainer Sjors Ultee kwam twee keer op achterstand en kon dat beide keren ombuigen in een gelijkspel. George Cox had beide keren een belangrijk aandeel in de doelpunten.

Fortuna kwam in de 21e minuut op achterstand. Lang kon FC Utrecht daar niet van profiteren. Cox zette de stand vanuit een vrije trap gelijk. Tot aan de rust had Fortuna nog een paar fraaie kansen, onder meer van Mats Seuntjens.

De tweede helft was amper vijf minuten oud of de bal verdween in de netten bij Fortuna doelman Yannick van Osch: 1-2. Fortuna wilde de stand opnieuw snel gelijk zetten, maar dat gebeurde toch pas in de 77e minuut. George Cox werkte de bal voor Zian Flemming die hem binnenkopte.

In een spannende eindstrijd werd niet meer gescoord. Woensdag speelt Fortuna in Amsterdam tegen Ajax.