VIDEO: Docu van scholieren over klimaat op tv bij ZO-NWS

foto © ZO-NWS | M. Grootenboer
Gepubliceerd op 13/05/2023 om 09:00
Laatst bewerkt op 15/05/2023 om 09:58

Dit weekend is bij streekomroep ZO-NWS de documentaire 'Klimaat kent geen grenzen' te zien. In de film, die door leerlingen uit het voortgezet onderwijs gemaakt is, staat de wateroverlast van 2021 centraal.

De film is onlangs al officieel in première gegaan in het Belgische Eupen. Bijzonder is de samenwerking van 60 scholieren uit Heerlen, Hasselt en Aken. Zij brachten de gevolgen in beeld die het verwoestende water had veroorzaakt in Nederland, Duitsland en België. Verder komen gedupeerden en bestuurders van de getroffen gemeenten aan het woord. Het doel is om met de film de sociale en economische gevolgen van de klimaatverandering in de Euregio in beeld te brengen.

De documentaire is zaterdag, zondag en maandag te zien om 10.00, 14.00, 18.00 en 22.00 uur te zien op tv. Of kijk via de website of het Youtube-kanaal van de streekomroep.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties