VIDEO: Carnaval, wintersport en verenigingsleven katalysator coronavirus

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 7/06/2021 om 09:14
Laatst bewerkt op 7/06/2021 om 14:56

Vooral carnaval, wintersport en het verenigingsleven werkten de verspreiding van het coronavirus begin vorig jaar in de hand. Dat blijkt uit groot Corona Onderzoek Limburg van de GGD.

Van 10.000 Limburgsers werd in november bloed afgenomen om te testen op antistoffen tegen Covid-19. Daaruit kon worden afgeleid of ze in aanraking waren geweest met het coronavirus. Ook moesten ze een vragenlijst invullen.

Daaruit bleek volgens de GGD dat geteste personen die flink carnaval gevierd hadden meer antistoffen tegen corona in hun bloed hadden. Ook bij mensen die in februari vorig jaar op wintersport waren geweest naar Oosterrijk en Italië werden vaker antistoffen gevonden. Ook bij mensen die grote evenementen met veel publiek hadden bezocht, zoals voetbalwedstrijden en de lichtstoet in Schinveld, werden antistoffen gevonden.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties