VIDEO: Beter luisteren en kijken naar je kind, zegt kinderhypnotherapeut

Maxime Cabo
Gepubliceerd op 19/04/2024 om 11:05
Laatst bewerkt op 19/04/2024 om 11:05

Kinderhypnotherapeut Majella Lammers uit Brunssum schreef het boek Laat maar... je snapt het niet. Met dat boek wil ze duidelijk maken dat lichamelijke klachten bij kinderen voorkomen kunnen worden in plaats van genezen.

Eind maart presenteerde ze haar boek, dat geschikt is voor ouders, opvoeders en mensen die met kinderen werken. 

"Ik ben 64, heb nog heel veel energie en wil nog veel doen. Ik dacht: voordat ik niet meer kan werken wil ik graag echt mijn boek geschreven hebben", vertelt Marjella. Door haar jarenlange ervaring als therapeut heeft ze met eigen ogen gezien dat er vaak te laat wordt ingegrepen als het gaat om klachten bij kinderen. "Het is geen nieuwe boodschap, ik heb niet het wiel uitgevonden. Maar ik hoop dat mensen zich met dit boek weer bewust worden van het feit dat ze moeten luisteren en beter kijken naar hun kind. Dat is wel nodig in deze drukke wereld."

"Het gaat erom dat je niet moet wachten totdat een kind zoveel klachten heeft dat het naar de dokter moet, maar dat je van tevoren al gesprekken hebt. Op een manier, en die staat in het boek, die heel open is voor een kind. Het is heel verdrietig als een kind zich zo terugtrekt uit de maatschappij. Je trekt je terug als je pijn hebt. Dan eet en slaap je slechter, beweeg je minder en zit je in een negatief cirkeltje waar je alleen bijna niet meer uitkomt. Maar dat kun je voorkomen en daar gaat mijn boek over. Probeer al op tijd met dingen aan de slag te gaan."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties