VIDEO: Afscheidsmusical door corona zonder ouders

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 22/07/2021 om 12:57
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

De leerlingen van groep 8 van Basisschool De Caleidoscoop in Brunssum konden hun afscheidsmusical dit jaar niet voor hun ouders opvoeren.  

De afgelopen jaren huurde de school steeds een theater af waar de ouders de acteerprestaties van hun zoon of dochter konden zien. Door corona mogen dit soort geplande optredens niet doorgaan. De school koos er daarom voor om de ouders een opname te sturen van de uitvoering voor medeleerlingen op het schoolplein.  

Op de laatste schooldag werd daar de musical ‘De Feestplaneet’ gespeeld. De leerlingen hebben er zo'n twee maanden voor geoefend. De docenten van De Caleidoscoop benadrukken dat het voor de leerlingen heel belangrijk is dat de musical toch door kon gaan. ‘Het is een feestelijke afsluiting van een schooljaar waarin de leerlingen elkaar lange tijd niet konden ontmoeten en ze op thuisonderwijs waren aangewezen', zeggen ze. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties