Vezels jas vermoorde Gino gevonden in auto Donny M.

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 2/08/2023 om 09:49
Laatst bewerkt op 2/08/2023 om 11:17

Er zijn in de zaak van de vermoorde Gino van der Straeten (9) vezels van de jas van het slachtoffer gevonden in de auto van verdachte Donny M.. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekendgemaakt tijdens de vijfde pro-formazitting in deze zaak. 

Ook is er DNA van Gino gevonden op het slot van de slaapkamerdeur in de woning van M. aan de Dommelstraat in Geleen. "Het betreft hier een mengprofiel dat al eerder was aangetroffen op het slot van de binnenzijde van de badkamerdeur die naar de slaapkamer leidt. Dit blijkt van zowel verdachte Donny M. als ook Gino te zijn. Dit is voor ons de definitieve bevestiging dat het gevonden dna op die plek van Gino is geweest", legde één van de aanklagers uit.

Verder blijkt er ook onderzoek te zijn verricht naar gevonden vezels in de auto van Donny M.. Lang waren er geen directe sporen van Gino die het vermoorde jongetje aan het voertuig van M. konden linken. "Er zijn nu vier vezels op een automat onderzocht. Daaruit is gebleken dat deze vezels vergelijkbaar zijn met sporen van de jas van Gino. Dat die vezels op die automat bij de jas van Gino horen, lijkt wel een feit", vervolgde de officier van justitie. 

Ook Youri F., die ervan verdacht wordt door justitie dat hij een rol zou hebben gespeeld bij het wegmaken van het stoffelijk overschot van Gino, kwam ter sprake in de rechtszaal. Van hem zijn er volgens het OM namelijk sporen gevonden op enkele vuilniszakken waarin het lichaam van het vermoorde Maastrichtse jongetje was verpakt.

F. heeft volgens de OvJ een ontkennende verklaring afgelegd. Volgens de verdachte Sittardenaar zijn zijn sporen mogelijk op de gebruikte zakken terechtgekomen omdat zijn vriend Donny M., overigens niet aanwezig tijdens de pro-formazitting in de Maastrichtse rechtbank dinsdag, vuilniszakken tegen het raam van zijn woning in Geleen wilde plakken.

Diezelfde M. heeft overigens nogmaals tijdens een verhoor door de recherche verklaard dat hij het lichaam van Gino alleen heeft vervoerd van zijn appartement naar een tuin aan de tegenovergelegen Opbraakstraat in Geleen. Op beelden van een bewakingscamera uit de buurt van de plaats(en) delict is volgens de aanklager een schim te zien van één persoon. "Dus niet van een tweede persoon. Hiervoor hebben wij tot op heden geen aanvullend bewijs gevonden."  

Gino van der Straeten uit Maastricht verdween op woensdagavond 1 juni vorig jaar terwijl hij aan het voetballen was op een speelveldje in de Kerkraadse wijk Chevremont. Hij logeerde hier bij zijn dus op dat moment. Op zaterdag 4 juni werd zijn dode lichaam aangetroffen in een tuin aan de Geleense Opbraakstraat. Donny M. werd opgepakt als verdachte. Hij heeft inmiddels onder meer bekend betrokken te zijn geweest bij de dood van het kind en hem drugs te hebben toegediend. 

Het onderzoek in deze zaak is, dik een jaar na dato, nog altijd in volle gang. Verdachte Donny M. zit nog altijd in voorarrest. Op 30 oktober dit jaar is de volgende tussentijdse zitting in deze zaak. Het inhoudelijk proces zal naar verwachting pas in 2024 gaan plaatsvinden. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties