Veteranenmonument nog voor onthulling beschadigd

foto: Jan Boneschansker
Gepubliceerd op 13/09/2023 om 15:56
Laatst bewerkt op 14/09/2023 om 16:56

Nog voor de onthulling komende zaterdag is het Veteranenmonument in het Vijverpark in Brunssum al beschadigd. Het gedenkteken is bekrast en er zijn stukken uit verwijderd.

De gemeente spreekt van een respectloze actie en laat weten dat het monument nog voor de officiële onthulling hersteld wordt. Daarom zijn nu tijdelijk enkele onderdelen verwijderd. Naast aangifte bij de politie wordt ook het cameratoezicht op het Lindeplein verder uitgebreid. 

Op dit moment worden de beelden van het cameratoezicht bij het gemeentehuis bekeken. Mogelijk is daarop de dader te zien. De directe uitbreiding van het cameratoezicht is noodzakelijk omdat op het Lindeplein al vaker sprake is van vandalisme. Voorlopig komt er een tijdelijke camera bij de trappen tussen de vijver en het plein.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties