Verzoek tot debat over gemeentesecretaris afgewezen

Gepubliceerd op 20/04/2022 om 09:43
Laatst bewerkt op 20/04/2022 om 09:52

Een verzoek tot een debat over het vertrek van gemeentesecretaris Otto Eussen van Jo Palmen is dinsdagavond door de raad van Brunssum afgewezen.

Alleen BBB/Lijst Palmen en enkele raadsleden van de PAK fractie stemden vóór een interpellatiedebat. De stemming over het agenderen van een debat leidde tot discussie. Volgens Palmen zou de gemeenteraad moeten stemmen over het moment waarop het debat plaats zou vinden. Volgens burgemeester Wilma van der Rijt heeft de raad al gestemd en is de conclusie dat het debat niet plaatsvindt. 

Palmen dreigde daarop een motie van afkeuring of wantrouwen in te dienen aan het einde van de vergadering. Hij noemt Van der Rijt een belanghebbende in de kwestie rondom de onlangs geschorste gemeentesecretaris Eussen. 

Lees ook: Onrust in stadhuis Brunssum: gemeentesecretaris op non-actief gezet

Eerder berichtte ZO-NWS al over het op non-actief stellen van Eussen door burgemeester Wilma van der Rijt. De topambtenaar werd ervan beschuldigd dat hij ongeoorloofd een stemadvies zou hebben gegeven. Eussen, die zelf altijd de aantijging aan zijn adres ten stelligste ontkend heeft, zou intern zijn voorkeur hebben uitgesproken voor een kandidaat uit de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen.

De burgemeester gaat de raad wel nog informeren over de kwestie. 
 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties