Verzekeraars krijgen weer minder meldingen over woningbrandschade

Foto: (c) ZO-NWS | Track88
Gepubliceerd op 27/10/2023 om 09:13
Laatst bewerkt op 27/10/2023 om 10:41

Ook in Limburg hebben verzekeraars minder meldingen binnengekregen van brandschade in woningen. In 2022 is het aantal claims in vergelijking met een jaar eerder met 7,9 procent gedaald naar 8,4 meldingen per 1.000 inwoners. 

Uit de cijfers van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat Limburg daarmee de landelijke trend volgt. In negen van de twaalf provincies werd eveneens een daling van het aantal meldingen waargenomen. Alleen in de provincies Zeeland, Flevoland en Friesland nam het aantal schadeclaims na een woningbrand toe.

Veruit de meeste brandschades in woningen zijn het gevolg van menselijk handelen. Op een gedeelde tweede plek staan werkzaamheden en kortsluiting als oorzaak van een brand. Ook is al jaren duidelijk te zien dat de meeste schadeclaims rond de jaarwisseling gedaan worden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties