Versoepelingen mogelijk, avondklok verlengd

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 23/02/2021 om 16:53
Laatst bewerkt op 23/02/2021 om 17:24

Het langer handhaven van de avondklok heeft volgens het kabinet ook enkele voordelen. Hierdoor kunnen andere maatregelen versoepeld worden. Volgens ingewijden is dat de uitkomst van het Catshuisberaad, laat NOS dinsdag weten.

Door de avondklok is het mogelijk om samenscholing tijdens de avonduren te voorkomen en dat is volgens experts terug te zien in de huidige besmettingscijfers.

De regering gaat de avondklok die op 2 maart zou eindigen met drie weken verlengen. Daartegenover staat dat kappers vanaf 2 maart, op afspraak, weer open mogen. Ook wordt gekeken of winkelen op afspraak mogelijk is. Dat is een uitbreiding van het huidige 'click and collect' waar niet-essentiële winkels zich nu aan moeten houden.

Ook het voortgezet onderwijs gaat langzaam weer van start. Het hoger onderwijs en de universiteiten blijven voorlopig nog dicht.

De versoepelingen worden weer teruggedraaid als het besmettingscijfer oploopt.

 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties