Veroorzaker Pinkpopdrama definitief de cel in

foto: archief
Gepubliceerd op 5/03/2024 om 13:30
Laatst bewerkt op 5/03/2024 om 15:01

Heerlenaar Danny S. moet definitief de cel in voor het veroorzaken van het Pinkpopdrama in 2018. De man werd in oktober 2022 veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur, maar heeft deze nog niet uitgevoerd.

Ondanks meerdere mogelijkheden die de rechtbank hem bood gaf de inmiddels 40-jarige man daar niet of nauwelijks gehoor aan. Eind 2023 bleek dat hij slechts 8 uur van zijn straf had uitgevoerd.  Het Openbaar Ministerie (OM) eiste tijdens de zitting dat de verdachte 135 dagen de cel in moet. Er stond namelijk ook nog een voorwaardelijke straf van een drugszaak open.

De rechter is het met het OM eens dat S. meer dan voldoende kansen heeft gekregen, daarom moet de voormalige inwoner van Heerlen nu toch de cel in.

Op 18 juni 2018 reed Danny S. na het Pinkpop-weekend in Landgraaf een groep festivalgangers aan. Eén van hen overleed, drie anderen raakten zwaargewond. Het ongeluk gebeurde op de Mensheggerweg in Landgraaf, nabij de uitgang van één van de campings van het festival.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties