"Vermoorde Manuela Kerkrade eerder bedreigd dood gemaakt te worden"

Foto: (c) ZO-NWs I Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 16/11/2022 om 10:11
Laatst bewerkt op 16/11/2022 om 12:08

De 34-jarige Manuela uit Kerkrade, op maandag 7 november dood gevonden in haar woning, werd in de tijd voor de moord al bedreigd dat zij om het leven gebracht zou gaan worden. Dat vertellen meerdere bronnen rondom het slachtoffer aan ZO-NWS.  

Volgens ingewijden bedreigde echtgenoot Maurice P. (41), die door justitie wordt verdacht van moord in deze zaak, zijn vrouw met de woorden "haar kapot te maken als zij van hem af zou gaan". Dat vertelde Manuela in de tijd vóór de moord aan mensen in haar omgeving. 

Het stel had huwelijksproblemen, stellen meerdere bronnen. Uit informatie waar deze omroep over beschikt blijkt dat de verdachte Kerkradenaar in de nacht van zondag 6 op maandag 7 november niet op zijn werk bij een Kerkraads bedrijf verscheen, iets wat normaliter nooit voorkwam.

De politie kreeg uiteindelijk op maandagmiddag 7 november rond 16.45 uur een melding. Hierna troffen agenten het levenloze lichaam van de 34-jarige Manuela in het huis aan de Pieter de Hooghstraat in de Kerkraadse wijk Haanrade aan.

Het letsel van het slachtoffer bleek volgens ingewijden fors: een ruim aantal messteken. Buurtbewoners verklaren dat zij kort daarna zagen dat Maurice P. door agenten geboeid werd afgevoerd. 

Het OM hult zich desgevraagd vooralsnog in stilzwijgen over de laatste ontwikkelingen in het rechercheonderzoek. “Wij kunnen niks zeggen omdat de verdachte nog in beperkingen zit”, aldus justitiewoordvoerster Renate Peters tegenover deze omroep.

Maurice P. mag op dit moment in de gevangenis alleen contact hebben met zijn advocaat. Het lichaam van de vermoorde Manuela is inmiddels vrijgegeven door de speurders. Haar afscheidsdienst vindt woensdag plaats. 
 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties