Vermoorde man Hoensbroek is veroordeeld kopstuk Akense drugsbende

Foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 5/05/2021 om 15:19
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

De 29-jarige man die zondag op de Schuureikenweg in Hoensbroek werd doodgeschoten, blijkt een kopstuk van een drugsbende uit Aken te zijn. Het gaat om Kayvan Pishbin die in juli vorig jaar werd veroordeeld voor de handel in cocaïne en marihuana vanuit een café in zijn woonplaats. Hij woonde in Duitsland maar werd geboren in Iran. Dat bevestigen betrouwbare bronnen binnen het Openbaar Ministerie (OM) in Aken woensdag tegenover ZO-NWS. 

Bij deze criminele praktijken vlak over de grens bij Kerkrade waren meerdere personen betrokken. Pishbin kreeg voor zijn rol in de omvangrijke drughandel op 15 juli 2020 drie jaar en drie maanden gevangenisstraf opgelegd. Maar omdat op de dag van zijn veroordeling zijn voorlopige hechtenis werd opgeheven en de geboren Iraniër bovendien in hoger beroep ging tegen het vonnis van de Akense rechter, was hij in de afgelopen tijd op vrije voeten. 

De misdaadwebsite Boevennieuws.pro meldde eerder deze woensdag dat het Pishbin is die werd doodgeschoten in Hoensbroek en dat hij lid zou zijn geweest van motorclub Satudarah, maar dat wil bij het OM in Limburg en justitie in Aken niemand bevestigen. "Wij onderzoeken op dit moment meerdere scenario's in deze zaak, meer gaan wij hier nu niet over zeggen", aldus een woordvoerster van het OM.

In het onderzoek naar de moord op de Duitser wordt ook gekeken naar een mogelijke link met de Duits-Koerdische motorbende Bahoz. De recherche uit Aken is inmiddels door de collega's in Zuid-Limburg ingeschakeld om mee te werken aan dit onderzoek, bevestigde woordvoerder Andreas Müller van de Akense politie eerder tegenover deze omroep. 

De bij de dodelijke schietpartij in Hoensbroek om het leven gekomen Pishbin wordt volgens Duitse media door de speurders in verband gebracht met de in Duitsland geboren voormalig profvoetballer Deniz Naki. Hij zit al geruime tijd vast op verdenking van het leiden van een criminele organisatie in Aken die zich bezig zou hebben gehouden met grootschalige afpersing, drugshandel en het financieren van de terroristische organisatie PKK.

Reclame

Advertenties