Vermeend schutter liquidatie Hoensbroek ook verdacht van drugshandel

Gepubliceerd op 15/05/2023 om 13:44
Laatst bewerkt op 15/05/2023 om 14:17

Heerlenaar Achraf S., die al enige tijd vastzit op verdenking van betrokkenheid bij een moord in Hoensbroek in juni 2021, wordt ook verdacht van de handel in verdovende middelen en witwassen. De uitvoer van drugs zou hebben plaatsgevonden in het Overijsselse Steenwijkerland, in maart vorig jaar. 

Justitiewoordvoerster Renate Peters bevestigt desgevraagd hierover dat "tegen één van de verdachten die nu gedetineerd is ook een verdovende middelenzaak aanhangig is." De 28-jarige S. zou volgens justitie de fatale schoten hebben gelost op de Schuureikenweg in Hoensbroek, op zondag 2 mei 2021. Hierbij kwam de 29-jarige Duitser Kayvan Pishbin uit Aken om het leven.

De liquidatie van Pishbin, die in Duitsland al eerder werd veroordeeld in een drugszaak, zou – zo vermoeden de opsporingsdiensten althans – een vergelding zijn geweest voor een openstaande drugsschuld.

Achraf S. zou na de moord enige tijd ondergedoken hebben gezeten in Spanje. In de winter van dit jaar werd hij, een dikke anderhalf jaar na de moord, opgepakt in het Belgische grensplaatsje Maasmechelen.

In deze moordzaak zitten op dit moment nog drie verdachten in voorarrest: de 24-jarige Bilal L. uit Nuth en de Heerlenaren Nour D. (30) en Younes T. (21). Zij zullen op 23 mei voor de rechter tijdens een pro forma-zitting moeten verschijnen op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Pishbin.

In deze zaak werden in een eerder stadium ook al vier verdachten opgepakt, maar zij werden korte tijd later weer op vrije voeten gesteld. Volgens justitiewoordvoerster Renate Peters is over hen nog geen vervolgingsbeslissing genomen. 

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties