Verkeersspiegel voorlopig teruggeplaatst op kruising in Schimmert

foto: iStock
Gepubliceerd op 26/05/2023 om 12:40
Laatst bewerkt op 26/05/2023 om 14:23

De verkeersspiegel op de Hoofdstraat in Schimmert staat er weer. Voorlopig althans. De gemeente Beekdaelen heeft de spiegel teruggeplaatst totdat de weg definitief wordt aangepast.

Het weghalen van de spiegel leverde diverse reacties op van bezorgde inwoners. Het kruispunt Hoofdstraat-Mareweg is al jaren een gevaarlijk punt. Om de situatie te verbeteren wordt de weg aangepast naar een 30 kilometer traject. Vooruitlopend op die werkzaamheden had de gemeente de spiegel al laten verwijderen. 

Het verwijderen van de spiegel was gebaseerd op de adviezen van onder andere Veilig Verkeer Nederland. De spiegel zou namelijk ook voor een schijnveiligheid zorgen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties