Verkeersremmende maatregelen bij brug in Schinnen

foto: iStock
Gepubliceerd op 29/04/2024 om 15:56
Laatst bewerkt op 29/04/2024 om 17:22

Hoewel de brug bij de Stationsstraat in Schinnen al jaren aan vervanging toe is en ook budget beschikbaar is voor renovatie, ligt de oude brug er nog steeds.

Om de levensduur van de uit 1945 daterende brug te verlengen wordt binnenkort een wegversmalling aangebracht en gaat de snelheid omlaag naar 30 kilometer per uur. De maatregelen zijn nodig omdat de gemeente Beekdaelen ter plaatse een toename verwacht van bouwverkeer.

In 2019 bleek na inspectie dat grootschalige renovatie van de oversteek van de Geleenbeek noodzakelijk is. De gemeente is de afgelopen jaren samen met Rijkswaterstaat op zoek naar vrijgekomen brugdelen. Op deze manier zou de brug op duurzame wijze kunnen worden vervangen. Vervanging van de brug staat nu gepland voor 2026.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties