Verkeerslichten Bodemplein maken plaats voor twee rotondes

foto: Cleverland
Gepubliceerd op 29/02/2024 om 09:14
Laatst bewerkt op 29/02/2024 om 09:51

Het Bodemplein in Brunssum wordt vanaf 11 maart opnieuw ingericht. De huidige verkeerslichten worden vervangen door twee rotondes.

De verkeerslichten en ook het asfalt op de kruising zijn dringend aan vervanging toe. Omdat sinds de openstelling van de buitenring veel minder verkeer over de kruising van het Bodemplein, Prins Hendriklaan, Rumpenerstraat en de Akerstraat gaat is ook gekeken naar een alternatief voor de verkeerslichten.

De twee rotondes die samen een acht gaan vormen gaan de verkeerveiligheid en de doorstroming op de kruising verbeteren. Vooral de lagere snelheden en de duidelijke voorrangregels zorgen voor een betere bescherming van voetgangers en fietsers. Bovendien wordt tussen de twee rotondes een dubbele oversteek gerealiseerd.

Als alles volgens plan verloopt zijn de werkzaamheden in juli afgerond. Tijdens de werkzaamheden moet het verkeer rekening houden met omleidingen. De omliggende woningen blijven te voet bereikbaar.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties