Verdachten uit Schinnen en Brunssum niet vervolgd voor moord op politieagent Spa

Gepubliceerd op 23/02/2021 om 13:02
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

Cyril T. uit Schinnen en Mark van den B. uit Brunssum zullen niet verder worden vervolgd voor betrokkenheid bij de moord op de Belgische politieagent Amaury Delrez in 2018. Zij zijn niet langer als verdachten aangemerkt. Dat bevestigt Luk Delbrouck, advocaat van Cyril T., dinsdag tegenover ZO-NWS. Hoofdverdachte Yvo T. uit Schinnen zal wel in een later stadium voor de rechter moeten verschijnen. 

"Mijn cliënt Cyril T. en Mark van den B. zijn buiten vervolging gesteld, zoals men dat hier in België noemt", legt Delbrouck desgevraagd verder uit. "Dat is mooi voor hen. De andere verdachte Yvo T. zal wel nog voor de rechter moeten verschijnen. Onlangs is zijn zaak door het Franstalige gedeelte van justitie in Verviers overgedragen aan het Nederlandse gedeelte. Die mogelijkheid bestaat in België." 

Delrez werd in het Belgische Spa in de nacht van zaterdag 25 op 26 augustus 2018 doodgeschoten. Hoofdverdachte is Yvo T. uit Schinnen. Hij zou de politieagent om het leven hebben gebracht en zit al ruim tweeënhalf jaar in de cel. 

Het verdachte drietal was tijdens het fatale weekend in het Belgische Spa voor de formule 1-race met Max Verstappen. Daags voor deze wedstrijd gingen zij stappen in het centrum van de Belgische stad. In een kroeg ging een en ander fout en dat mondde uit in een ruzie. 

Yvo T. liet tijdens de ruzie een vuurwapen zien. Nadat het drietal uit Schinnen en Brunssum in de taxi was gestapt, kwam de gewapende Belgische politie. Toen Cyril T. uit de taxi werd gesleurd, zou Yvo T. meerdere malen geschoten hebben.

Politieman Amaury Delrez werd hierbij door een kogel dodelijk geraakt. Tijdens het daaropvolgende onderzoek is gebleken dat Yvo T. na de fatale schietpartij zijn gsm verbrandde en deze weg heeft gegooid.

De verbrande mobiele telefoon werd uiteindelijk door de politie teruggevonden in de buurt van de plek waar ook de gewonde Yvo T. werd aangetroffen. T. heeft verklaard zich niks meer van de dodelijke schietpartij te kunnen herinneren.

Advertenties