Verdachte van gewelddadige overval in Voerendaal blijft in de cel

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 21/06/2024 om 14:14
Laatst bewerkt op 21/06/2024 om 14:42

De 24-jarige Ernestas K. uit Litouwen, die verdacht wordt van poging tot doodslag na het indringen van een woning in Voerendaal, blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechtbank deze week besloten tijdens een inleidende zitting van de strafzaak.

De man viel op 10 maart de woning aan de Steinweg in Voerendaal binnen. Daarbij raakten de bewoners, een man en een vrouw, raakten gewond.

De bewoner vertelde onlangs nog tegen ZO-NWS over de aanslag op zijn leven. "Ik opende nietsvermoedend de voordeur en werd meteen aangevallen door een onbekende man. Hij begon keihard op mij in te slaan en stak me meerdere malen met een snoeischaar die hij bij zich had", aldus het slachtoffer die hierbij zijn kaak en zes ribben brak. Ook zijn vrouw werd aangevallen.

De recherche heeft ter plaatse DNA-sporen van de Litouwer weten veilig te stellen. Bovendien is Ernestas K. rondom het tijdstip van het ernstige geweldsincident te zien op beelden van een bewakingscamera in de buurt van de woning.

De man kon de dag na het steekincident worden aangehouden in Heerlen. Hij heeft zich tijdens de verhoren beroepen op zijn zwijgrecht. De Litouwer, die in Kerkrade woonde, is psychisch onderzocht, maar de resultaten zijn nog niet bekend. De advocaat van K., Gino di Antonio, wil desgevraagd niet ingaan op de laatste ontwikkelingen in het rechercheonderzoek.

Het is nog niet bekend wanneer de inhoudelijke behandeling gaart plaatsvinden. Over drie maanden staat wel de volgende pro-formazitting op de agenda om de laatste stand van het onderzoek toe te lichten.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties