Verdachte van plegen moord op Heerlense Jantien (55) langer vast

Foto © ZO-NWS I Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 14/10/2021 om 16:14
Laatst bewerkt op 14/10/2021 om 16:22

De man (50) uit Heerlen, die afgelopen maandag werd opgepakt op verdenking van het vermoorden van de 55-jarige Jantien de Graaf uit zijn woonplaats, moet veertien dagen langer in de cel blijven. Dat heeft de rechter-commissaris donderdag besloten, laat justitiewoordvoerster Renate Peters weten aan ZO-NWS. 

Jantien de Graaf werd op 8 september dood in haar flatwoning aan de Laurierstraat in de Heerlense wijk Passart gevonden. Hoe zit het ook alweer precies in deze zaak? Het is woensdag 8 september als gealarmeerde politieagenten proberen de voordeur van een flatwoning aan de Laurierstraat open te krijgen. Dit lukt in eerste instantie niet, maar na enige tijd wordt besloten om het langgerekte raam in de deur kapot te maken. Buurman Raymond Siemeling werd op dat moment door de politie gevraagd om het hondje van Jantien de Graaf uit de woning te halen. 

“Mijn hondje speelde namelijk vaker met die van de buurvrouw. Ik ben uiteindelijk naar binnen gegaan. Nadat ik de gang van de woning was binnengelopen, ging ik rechts de woonkamer naar binnen”, legt de lange veertiger aan deze omroep uit. “Ik keek een beetje om me heen en zag plots iets op de bank liggen. In eerste instantie dacht ik dat het een berg kleren was, maar toen ik beter keek zag ik een arm en realiseerde ik me meteen dat het de buurvrouw was. Ik schrok me dood natuurlijk en zag dat zij overleden was. Zij lag een beetje op haar zij. Dat dit geen normale dood kon zijn, maakte de situatie wel duidelijk. Er was iets niet pluis.”

De Heerlenaar bedoelt te zeggen dat Jantien de Graaf “op een rare manier op de bank lag”. “Ze lag niet gewoon te slapen, zoals vele andere mensen dat doen. Sporen van geweld heb ik niet gezien. Niet veel later werd ik meteen zowat naar buiten getrokken door de mee naar binnen gelopen politieagenten.” Uit onderzoek van ZO-NWS blijkt dat Jantien de Graaf, die ook wel Jamira werd genoemd, in 1965 werd geboren in het Drentse Emmen. Sinds een aantal jaar woonde zij aan de Laurierstraat in Heerlen. Daarvoor stond zij ingeschreven op adressen in onder andere Emmen, Hoogeveen, Zwolle, Heerlen en Eygelshoven. 

In die tijd trouwde zij met twee verschillende mannen, waarvan zij uiteindelijk ook weer scheidde. Uit die twee huwelijken volgden in totaal vier kinderen die verspreid door het land wonen. De vrijgezelle Jantien, die van een uitkering leefde, kreeg volgens omwonenden weleens bezoek van “een jongere vriend”. “Niet háár vriend, maar een vriend.” Volgens de politie moet zij ergens rond 2 of 3 september dit jaar om het leven zijn gebracht. 

 

Reclame

Advertenties