Verdachte moord Laurierstraat Heerlen is ex-vriend slachtoffer

Foto © ZO-NWS I Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 21/10/2021 om 12:04
Laatst bewerkt op 21/10/2021 om 12:27

De man (50) uit Heerlen, die sinds vorige week maandag in de cel zit op verdenking van het plegen van de moord op de 55-jarige Jantien de Graaf, is de ex-vriend van het slachtoffer. Dat bevestigt de familie van de om leven gebrachte Heerlense donderdag tegenover ZO-NWS. 

"De verdachte is de ex-vriend van mijn moeder. Ik kende hem goed. Dan kwam hij weer wel weer bij mijn moeder op bezoek en dan weer niet. Ik sta zeker in nauw contact met de recherche hierover. Het is verschrikkelijk allemaal", verzucht een dochter van de vermoorde Jantien de Graaf. 

De vrijgezelle Heerlense werd op 8 september dood in haar flatwoning aan de Laurierstraat in de wijk Passart gevonden. Het stoffelijk overschot van de vrouw werd volgens opsporingsbronnen aangetroffen op de bank in haar woonkamer. Zij moet rond 2 of 3 september om het leven zijn gebracht. 

Het openbaar ministerie (OM) én de advocaat van de verdachte willen niks zeggen omdat er "nog beperkingen op deze zaak zitten in verband met het onderzoek", aldus een justitiewoordvoerster. Uit onderzoek van deze omroep blijkt dat Jantien de Graaf, die ook wel Jamira werd genoemd, in 1965 werd geboren in het Drentse Emmen.

Sinds een aantal jaar woonde zij aan de Laurierstraat in Heerlen. Daarvoor stond zij ingeschreven op adressen in onder andere Emmen, Hoogeveen, Zwolle, Heerlen en Eygelshoven. In die tijd trouwde zij met twee verschillende mannen, waarvan zij uiteindelijk ook weer scheidde. Uit die twee huwelijken volgden in totaal vier kinderen die verspreid door het land wonen. 

 

Reclame

Advertenties