Verdachte moord Heerlen is buurtbewoner Paul O.

Foto: (c) ZO-NWS I Twan Senden
Gepubliceerd op 18/02/2021 om 09:12
Laatst bewerkt op 18/02/2021 om 09:27

De twintigjarige Heerlenaar, die sinds 23 januari vastzit voor de moord op Ayden Nizam uit Brunssum, is buurtbewoner Paul O. Hij woont op nauwelijks vijftig meter van de plaats delict aan de Oude Brunssummerweg waar de dodelijke steekpartij plaatsvond. Dat blijkt uit onderzoek van ZO-NWS en wordt bevestigd door meerdere bronnen. 

Paul O. heeft een huurflatje aan de Van Galenstraat die meteen grenst aan de Oude Brunssummerweg. De voordeur van dit pand blijkt door de politie te zijn geramd voor een verdere doorzoeking en is daarna verzegeld. O. werd op zaterdag 23 januari niet lang nadat de negentienjarige Ayden Nazim was neergestoken gearresteerd en zit nog steeds in de cel. 

Hij wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van moord. Een ruzie om een jas zou de directe aanleiding zijn geweest voor de fatale steekpartij, maar het OM wil dat desgevraagd niet bevestigen. “Over de verklaring die de verdachte in deze zaak heeft afgelegd doen wij geen mededelingen”, zegt justitiewoordvoerster Renate Peters. “Dat vindt de zaaksofficier van justitie niet netjes naar de nabestaanden van het slachtoffer toe.” 

De advocaat van Paul O. wilde desgevraagd geen commentaar geven. “Mijn cliënt is een hele kwetsbare jongen dus daarom doe ik dat nu niet.” Heerlenaar Paul O. moet volgens zijn raadsman op 28 april voor de rechtbank in Maastricht verschijnen tijdens een pro forma-zitting in deze zaak.

Advertenties