Verdachte moeder dode baby Heerlen veertien dagen langer vast

Het graf van de overleden baby Gorgheno. foto © ZO-NWS |
Gepubliceerd op 30/11/2023 om 16:35
Laatst bewerkt op 30/11/2023 om 16:41

Gremira S., de maandag opnieuw opgepakte moeder van de dik twee jaar geleden overleden baby Gorgheno uit Heerlen, moet veertien dagen langer in de cel blijven. Dat heeft de rechter-commissaris donderdag besloten, bevestigt een justitiewoordvoerster tegenover ZO-NWS.

De 24-jarige vrouw wordt verdacht van doodslag en het onthouden van medische zorg. Het Heerlense jongetje Gorgheno werd eind april 2021 door zijn eigen ouders binnengebracht in het ziekenhuis van Maastricht. Tijdens medisch onderzoek bleek dat de baby ernstig letsel had. Op 20 mei, dik vier maanden na zijn geboorte, overleed Gorgheno in het ziekenhuis.

Op dinsdag 8 juni van bovengenoemd jaar viel de politie binnen in de woning van het verdachte ouderlijke stel aan de Rietveldstraat in Heerlen. Hier werden de van doodslag verdachte vader Jordi L. en moeder Gremira S. aangehouden.

Ook de oma van het kindje werd in haar woning in Nieuwstadt gearresteerd. Zij werd overigens alweer snel vrijgelaten De ouders van Gorgheno, die elke betrokkenheid bij de dood ontkennen en tijdens het onderzoek werden afgeluisterd, zaten in een eerder stadium in voorarrest, maar werden daarna weer op vrije voeten gesteld. 

Naast het forensisch onderzoek heeft het onderzoeksteam onder leiding van het Openbaar Ministerie het afgelopen jaar tactisch onderzoek verricht in deze zaak. Dit om informatie te verkrijgen over de omstandigheden waaronder het overlijden van de Heerlense baby heeft plaatsgevonden.

Op basis van de deskundigenrapportages, waaronder een gerechtelijke sectie die werd uitgevoerd door het Nederlands Forensisch Instituut, kan volgens de politie worden geconcludeerd dat de baby door geweld om het leven is gekomen. De baby bleek onder andere zwaar hersenletsel te hebben en 26 (oude en verse) ribfracturen. De uitkomst van het onderzoek heeft geresulteerd in nieuw belastend bewijs tegen de moeder.

 


 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties