Veel woningen met slecht energielabel in Brunssum en Beekdaelen

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 14/12/2022 om 06:44
Laatst bewerkt op 14/12/2022 om 07:36

Brunssum telt relatief gezien het grootste aantal woningen met een laag geregistreerd energielabel. Ook Beekdaelen en Heerlen scoren niet veel beter.

Met de ambitieplannen van de regering moeten deze woning in de komende zeven jaar verduurzaamd worden. 

In Brunssum blijkt 29 procent van de woningen een energielabel E, F of G te hebben. In Beekdaelen en Heerlen is dat 28 procent, blijkt uit de Woningmonitor van milieuorganisatie Natuur & Milieu. Veel heeft te maken met de explosieve groei van de dorpen en steden door de mijnbouw.

Zij keken naar de bij het kadaster geregistreerde officiële energielabels. Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen. Toch blijkt minder dan de helft van alle woningen een energielabel te hebben. Het energielabel geeft aan hoe goed de isolatie van het pand is en hoeveel energie er jaarlijks verbruikt wordt.

Volgens de natuurorganisatie is de doelstelling van de overheid alleen te behalen als er een verbod op de verhuur en verkoop van woningen met een laag energielabel komt.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties