Veel jubilarissen bij fanfare uit Wijnandsrade

foto © ZO-NWS | Fanfare Wijnandsrade
Gepubliceerd op 28/11/2022 om 09:37
Laatst bewerkt op 28/11/2022 om 09:49

Bij fanfare St. Caecilia stond zondag een bijzondere feestelijke bijeenkomst op het programma. De vereniging telde maar liefst 20 jubilarissen. 

Achter de receptietafel in het gemeenschapshuis in Wijnandsrade stond ook de nestor van de muziekvereniging: Harry L'Ortye is inmiddels 70 jaar lid van de vereniging. In 1950 begon hij bij de fanfare op de kleine trom. Later leerde hij de tenorsaxofoon en de tuba te spelen. Naast het onderhoud aan de instrumenten was hij ook jarenlang bestuurslid. Inmiddels is hij niet meer actief als muzikant, maar als lid van verdienste nog altijd nauw betrokken met de vereniging. 

Ook huidig voorzitter Guido Schreurs was één van de jubilarissen. Hij is 65 jaar lid van de fanfare. Zij historische kennis over de vereniging is typerend voor Guido. Wel heeft hij aangegeven dat hij in maart de voorzittershamer gaat neerleggen. 

Harrie Mennens en Jan Heugen zijn al 60 jaar nauw betrokken bij de vereniging en de blaasmuzikanten weten nog niet van stoppen en missen ook zelden een repetitie of optreden.

Verder stonden Riny Jacobs-Steins, Peter Mulkens en Rob Beurskens achter de tafels wegens hun 50-jarig lidmaatschap. Cecile Steins, Maurice Wierts en Zef Steeghs zijn 40 jaar lid. Verder werden ook de leden die 25 jaar en 12, 5 jaar lid zijn van de vereniging gehuldigd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties