Vechtend Fortuna delft onderspit bij Vitesse

Gepubliceerd op 30/11/2020 om 08:27
Laatst bewerkt op 30/11/2020 om 08:30

Een met een hechte formatie spelend Fortuna heeft zondagmiddag in Arnhem tegen het sterke Vitesse met 2-0 verloren. 

Vitesse domineerde vanaf minuut één met mooi combinatiespel. Behalve een hakballetje van Bero, een metertje naast, leverde die dadendrang echter geen grote mogelijkheden op voor de thuisploeg. Fortuna stond achterin goed geformeerd en verdedigde geconcentreerd. 

Echte grote kansen kreeg de ploeg van interim-trainer Sjors Ultee zelf aan de andere kant echter ook niet. De gasten kwamen niet verder dan een rollertje van Emil Hansson dat een meter of twee naast het doel van de Arnhemmers verdween en een afstandschot van Zian Flemming in de handen van de gastherengoalie. De ruststand was daardoor dubbelblank: 0-0. 

In het tweede berdrijf van hetzelfde laken een pak: Vitesse zocht driftig naar gaatjes om te kunnen scoren en Fortuna verdedigde alleen maar. Invaller Darfalou brak uiteindelijk na dik zeventig minuten spelen de wedstrijd open met een kopbal uit een corner. 

Vitesse-aanvaller Openda mocht vlak daarop vrij doorlopen richting Fortuna-doelman Yannick van Osch, maar laatstgenoemde bleef lang staan en graaide het leer van de voeten van de Arnhemse frontspeler. De ploeg van trainer Thomas Letsch kwam vlak tijd toch op een comfortabelere voorsprong. Broja deponeerde bij de tweede paal de bal tegen het net: 2-0.  

Dit was tevens de eindstand. Fortuna, dat al sinds december 2018 geen uitwedstrijd meer heeft gewonnen, wacht daardoor na twee jaar nog altijd op een driepunter op vreemde bodem. En in de huidige competitie hebben de Sittardenaren überhaupt ook nog niet gewonnen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties