Van tiny houses naar zorgwoningen

foto: Jupieter B.V.
Gepubliceerd op 14/03/2024 om 15:57
Laatst bewerkt op 14/03/2024 om 17:06

Op het perceel in Schimmert dat aanvankelijk door de gemeente Beekdaelen was aangekocht voor het realiseren van tiny houses gaan nu zorgwoningen gerealiseerd worden. De gemeenteraad moet dinsdag een besluit nemen over het bestemmingsplan voor het Mooi Leven Huis.

Het initiatief Mooi Leven Huis bestaat uit vier woongroepen van elk acht appartementen met zowel aparte ruimtes voor de bewoners als ruimtes voor gemeenschappelijke activiteiten. Voor de juiste zorg en ondersteuning voor de bewoners is een samenwerking gezocht met de Koraal Groep. Het Mooi Leven Huis moet gerealiseerd worden op het Perceel Op de Bies 66 in Schimmert.

Die grond was door de gemeente Beekdaelen aangekocht voor het realiseren van het tiny house-project. Het project gaf echter de voorkeur aan een stuk grond iets verderop. Nu kan de gemeente alsnog verkopen aan de projectontwikkelaar die het Mooi Leven Huis gaat realiseren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties