Uitwedstrijd tegen Luikse ijshockeyclub afgelast

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 20/01/2022 om 11:10
Laatst bewerkt op 20/01/2022 om 13:59

De uitwedstrijd van de Snackpoint Eaters tegen de Bulldogs uit Luik, die voor zaterdag gepland stond, gaat niet door. De Belgische ijshockeyclub heeft te maken met een stevige uitbraak van het coronavirus binnen het team. 

Daardoor kan de club uit Luik niet het minimum van dertien spelers bij elkaar krijgen. Wanneer de wedstrijd wordt ingehaald is nog onduidelijk. De Belgen hebben laten weten dat zij in ieder geval deze week in lockdown gaan en dus ook niet trainen.

Nog meer slecht nieuws voor de club uit Geleen kwam er door onduidelijkheden over een zogenaamde student-import speler van de Flyers uit Heereveen. Aanvankelijk besliste de BeNe-League dat de Friese club de speler niet had mogen opstellen en daarom werden de Eaters als winnaar van de wedstrijd uitgeroepen ook al had de ploeg van Gints Bikars die wedstrijd op het ijs verloren. 

De club uit Heereveen stapte naar de rechtbank en de rechter oordeelde dat deelname van de speler wel toegestaan was. Hierdoor moeten de Eaters de drie punten alsnog inleveren.

Reclame

Advertenties