Twee wolven in Klimmen: bezorgde VVD stelt vragen

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 8/02/2023 om 09:27
Laatst bewerkt op 8/02/2023 om 09:56

Een wandelaar is onlangs in Klimmen met zijn hond tegenover twee wolven komen te staan. Door roepen en schreeuwen kon deze wandelaar de aandacht van de wolven afwenden.

Dat blijkt uit een brief van de VVD in Voerendaal aan het gemeentebestuur. De politieke partij maakt zich zorgen over de aanwezigheid van wolven in de gemeente. Volgens fractievoorzitter Sebastiaan Vliegen is er in Zuid-Limburg te weinig ruimte om de wolf vrij baan te geven.

“We willen juist dat huis-, hobby- en boerderijdieren naar buiten gaan en beweging krijgen. Ook willen we dat inwoners aan beweging doen. Daar moet nu geen halt aan worden toegeroepen uit angst,” schrijft hij in de brief waarin de VVD het college ook een aantal schriftelijke vragen heeft gesteld om de ernst van de situatie in kaart te brengen.

“We zijn geen ingepolderd Holland, met uitgestrekte rechte percelen, keurig
verdeeld door kleine beekjes. Wij zijn Limburg. Waar ruimte moet zijn voor het Limburgs leven. Waar wij op uiteenlopende plekjes een paar schapen, pony’s, kippen of pauwen houden,” aldus de VVD in de brief aan het college.

Op basis van de antwoorden wil de politieke partij bekijken of bijvoorbeeld een wolven-nota nodig is.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties