Twee ridders in Heerlen wijzen naar de Middeleeuwen

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 5/07/2022 om 14:18
Laatst bewerkt op 5/07/2022 om 15:23

Met twee stenen ridders wil de gemeente Heerlen aandacht vragen voor het middeleeuwse verleden van de stad. Dat deel van de geschiedenis is in de vergetelheid geraakt.

De gemeente heeft de afgelopen jaren veel tijd en geld besteed aan het in kaart brengen van de Romeinse tijd. Uit eerdere opgravingen is gebleken dat naast de Romeinse artefacten ook veel spullen uit de Middeleeuwen zijn aangetroffen in de grond.

Na een tip van Fiedel van Dijk van Cultura Nova kon de gemeente de 2,5 meter hoge en 600 kilo zware beelden bemachtigen. De beelden passen goed bij het verhaal van Heerlen Landsfort. Een van de ridders staat bij de Schelmentoren in het Schelmenhofje, de andere in de Plaarstraat. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties